پرینت های زیستی
پرینت های زیستی , پرینتر های سه بعدی در آینده کاربردهای زیادی خواهند داشت. یکی از مهمترین کاربردهای چاپ سه بعدی استفاده از مواد و متریال زنده می باشد. این حوزه کاربردهای زیادی در صنایع غذایی و پزشکی دارد.
امروزه صنایع غذایی به تولید مواد غذایی با پرینتر های سه بعدی پرداخته اند. تولید انواع شرینی ها تا مواد غذایی و حتی تولید گوشت می تواند از خروجی این تکنولوژی باشد.
بافتهای زنده بدن انسان می تواند به عنوان مواد اولیه پرینترهای سه بعدی برای تولید بافتهای زنده بدن انسان کاربرد داشته باشند.
مهندسان پرینت های زیستی، با استفاده از تکنولوژی های نوین چاپ سه بعدی میتوانند، در ساخت اعضای بدن، پروتزها به نسل بشر خدمات شایانی را ارائه دهند.
به همین منظور به متخصصین جوان توصیه می شود حوزه های پرینترهای سه بعدی را در آینده جزو برنامه های خود در نظر بگیرند و این تخصص را جزو مشاغل کاربردی آینده مد نظر قرار دهند.
در این روش تصاویر مجازی به واقعیتهای فیزیکی و مدلسازی تبدیل میشوند. این تصاویر سهبعدی به کمک MRI, CT یا روشهای نوری بدست میآیند. بازسازی تصاویر دوبعدی بدست آمده است تجهیزات رادیولوژی و غیره سبب ایجاد یک مدل سه بعدی میشود. مدل سه بعد ی ایجاد شده بایستی دقت مورد نیاز را داشته باشد.به کمک نرم افزارهای مهندسی پزشکی میتوان مدل سه بعدی دقیقی از بدن انسان تهیه نمود. تصاویر گرفته شده از سیستم های تصویر پزشکی به صورت تصاویر دوبعدی لایه به لایه می باشند که با استفاده از نرم افزارهای مهندسی می توان یک مدل سه بعدی از اندام های بدن را ساخت. این مدل سه بعدی میتواند توسط پرینت های سه بعدی با هر پیچیدگی هندسی ساخته شود.
باتوجه به عملکرد بافت بدن انسان، مواد مرتبط با آن انتخاب می شود. این مواد بایستی با بدن انسان سازگاری داشته باشند بطوریکه بعد از قراردادن داخل بدن، بدون هیچ گونه عفونت یا مشکلی با بدن سازگاری داشته باشد.
روش های نوین چاپ سه بعدی مانند پرینتر سه بعدی یا استفاده از لیزر میتواند روش مناسبی برای ساخت ایمپلنتها باشد.
درباره هیراد مدیکال
آدرس
تهران اتوبان نواب شمال نرسیده به پل کمیل مجتمع کالاپزشکی ایران ساختمان افرا طبقه اول واحد ۱۱۳
تلفن
۰۲۱۵۵۴۳۵۷۸۵