ویلچر برقی چند ساعت کار میکند ؟
راهنمای کامل در مورد باتری ویلچر برقی و مدت زمان استفاده از ویلچر برقی:
مدت زمان استفاده از ویلچر برقی به چهار عامل نوع باتری، قدرت موتور، میانگین سرعت و لوازم جانبی ویلچر بستگی دارد.
سوالات متداول:
- باتری خوب چه نوع باتری است ؟
- باتری با نگهداری شارژ بیشتر یا باتری با سرعت شارژ شدن بیشتر ؟
- کدامیک تاثیر بیشتری در میزان استفاده از ویلچر را دارد ؟ موتور یا باتری ؟
در ادامه مقاله با انواع باتری، کارایی، موتور، هزینه آنها و اینکه ویلچر برقی چند ساعت کار میکند میپردازیم.
زمانی که صحبت از شارژدهی یک محصول میشه، جدا ازاینکه چه لپتاب باشه چه ویلچر، تمامی توجه ها به قلب تپنده دستگاه یعنی سمت باتری خواهد رفت. در مورد اینکه ویلچر برقی چند ساعت کار میکند هم تماما به مدل باتری استفاده شده وابسته است. ابتدا به انواع باتری و مزایا و معایب آنها میپردازیم.
به طور کلی ۴ نوع باتری در ساختار ویلچر های برقی بکار می رود.
خرید انواع ویلچر برقی
جدول مقایسه عمر باتری های ویلچر برقی
نوع باتری | مزایا | معایب | طول عمر تقریبی | نیاز به نگهداری |
اسید چرب | مقرون به صرفه، در دسترس بودن ، قابل اعتماد | سنگین، چگالی انرژی، طول عمر و چرخهای محدود، نرخ خود تخلیه بالا، زمان شارژ طولانی | ۱۲-۱۸ ماه | متوسط ( بررسی الکترولیت در برخی مدل ها ) |
AGM | نگهداری کم، مقاوم در برابر لرزش، عملکرد خوب در دماهای مختلف، شارژ سریع تر،ایمنی بیشتر | سنگین تر از لیتیوم-یون- طول عمر چرخهای کوتاه تر از ژل، حساس به شارژ بیش از حد | 1-3 سال | کم |
ژل | نگهداری کم ، مقاوم در برابر لرزش و دما های شدید، طول عمر و چرخه ای طولانی تر، قبلیت تخلیه عمیق | هزینه بیشتر، سنگین، رخ شارژ کندتر، | ۲-۴ سال | کم |
لیتیوم-یون | وزن بسیار سبک، چگالی انرژی بالا، طول عمر طولانی، شارژ سریع، نگهداری کم | هزینه اولیه بالا، حساس به شرایط خاص، نیاز به سیستم مدیریت باتری | ۳-۵ سال | بسیار کم |
انواع باتری های ویلچر برقی
باتری های اسید سرب : اولین مورد از این لیست باتری های اسید سرب مهر و موم شده میباشد. مقرون به صرفه بودن و در دسترس بودن گسترده، این نوع باتری را سال ها به عنوان استاندارد در صنعت ویلچرهای برقی شناخته شده است .
سایت byjus در مورد باتری های اسیدی نوشته است:
The Lead-acid battery is one of the oldest types of rechargeable batteries. These batteries were invented in the year 1859 by the French physicist Gaston Plante.
Despite having a small energy-to-volume ratio and a very low energy-to-weight ratio, its ability to supply high surge contents reveals that the cells have a relatively large power-to-weight ratio.
ترجمه: باتری سرب اسیدی یکی از قدیمی ترین نوع های باتری قابل شارژ است. این باتری ها در سال ۱۸۵۹ توسط فیزیکدان فرانسوی گاستون پلانت اختراع شد. برخلاف داشتن نسبت انرژی به حجم کوچک و نسبت انرژی به وزن بسیار کم، توانایی آن ( باتری ها) در تامین محتوای پرسرعت، نشان می دهد که سلول ها نسبت توان به وزن نسبتا زیادی دارند.
باتری های ای ام جی( AMG ): دومین مورد ، باتری های ای جی ام هست. در این نوع باتری، الکترولیت توسط یک ماتریس شیشه ای جذب کننده بین صفحات باتری نگه داشته میشود. این ساختار باعث میشود ، باتری نیاز به نگهداری کمتری داشته باشد و شارژ بیشتری را در خود ذخیره کند. هزینه تامین این باتری از باتری اسید چرب بیشتر است.
باتری های ژل : در این نوع باتری الکترود با فزودن سیلیس به حالت ژل در می آید. این ساختار باتری را در برابر لرزش های شدیدو دما های شدید تابستان مقاوم تر میکند و مناسب برای مناطق گرمسیری است.
باتری های لیتیوم- یون: و در آخر میرسیم به گل سر سبد لیست، باتری های لیتیوم-یون فناوری جدید تری در زمینه ویلچر های برقی به شمار میروند. این نوع باتری به دلیل وزن سبک تر، طول عمر بیشتر و زمان شارژ سریع تر، محبوبیت رو به رشدی پیدا کرده است.

مزایا و معایب انواع باتری های ویلچر برقی:
- باتری های اسید سرب: از نظر هزینه اولیه مقرونه به صرفه ترین گزینه هستندو به طور گسترده در دسترس قرار دارن ( یعنی اگر زمانی بلایی سر باتری خودتون اومد میتونید با ارزان ترین قیمت بدون دردسر کمیابی و قیمت سرسام آور دوباره تهیه کنید!). ساختار مهر و موم شده باعث میشه به هیچ عنوان نشتی پیدا نکنه و از عمر نسبتا زیادی بهره مند بشه. اما وزن زیاد یکی از بزرگترین معایب این نوع باتری است که میتواند بر وزن کلی ویلچر و قابلیت مانور آن تاثیر منفی بگذارد. همچنین شارژدهی باتری اسید سرب به مراتب از باتری لیتیوم-یونی پایین تر و زمان شارژ کند تری نسبت به بقیه مدل های مورد استفاده در ویلچر های برقی دارد. لازم به ذکر هست این مدل باتری معمولا برای حمل در هواپیما تایید نمیشوند و ممکن است در مسافرت ها به مشکل بخورید!
- باتری های ای ام جی: این باتری ها نیاز به نگهداری کمتری دارند و دربرابر لرزش ها و نواسانات دمایی شدید مقاوم هستند و قابلیت شارژ سریع تری نسبت به باتری های ژل دارند. به دلیل عدم وجود الکترولیت مایع آزاد از ایمنی بیشتری برخوردار هستند اما وزن بیشتری نسبت به باتری های لیتیوم- یون دارند و طول عمر چرخه ای آنها کوتاه از بقیه باتری های ژل هست و به شارژ بیش از حد حساس هستند.
- باتری های ژل: باتری های ژل از لحاظ شارژدهی و سرعت شارژ از باتری های ای ام جی بهتر و سریع تر اند. اما هزینه این باتری ها از باتری های ای ام جی و اسید سرب بیشتر است.
- باتری های لیتیم- یون : وزن بسیار سبک این باتری ها منجر به بهبود قابلیت مانور ویلچر و حمل ونقل آسان تر آن میشود. این باتری میزان انرژی ذخیره شده بسیار بیشتری نسبت به بقیه باتری ها ارائه میدهد که باعث میشود مسافت های طولانی تری را طی کند. طول عمر باتری لیتیوم-یونی به مراتب طولانی تر است و تعداد چرخه های شارژ بیشتری را تحمل میکند و عملکرد بهتری در دما های مختلف دارند. تنها نکته باقی مانده هزینه این باتری است که از تمامی باتری های لیست بالا گران تر است.
ویلچر های برقی که باتری جدا شونده دارند به شما این امکان را میدهند که با مطالعه مشخصات موتور دست باز تری برای انتخاب باتری خود داشته باشید، اما در ویلچر هایی که باتری همراه با موتور تعبیه شده، داشتن دانش کافی درباره باتری ها کمک شایانی به شما و کارت بانکی تان میکند.

طول عمر باتری های ویلچر برقی:
- عمر باتری های اسید چرب: طول عمر این باتری معمولا بین ۱۲ الی ۱۸ ماه یا دو الی سه سال عمر میکنند و تعداد چرخه شارژ به صورت میانگین بین ۳۰۰ الی ۵۰۰ چرخه است.
- عمر باتری های ای جی ام : طول عمر این باتری بین ۱ الی ۳ سال است و و برخی منابع طول عمر آن را بین ۵۰۰ الی ۸۰۰ چرخه تخمین میزنند.
- عمر باتری های باتری های ژل : این نوع باتری ها عموما طول عمر بیشتری دارند و به صورت میانگین حدود ۱ الی ۴ سال طول عمر دارند.
- عمر باتری های باتری های لیتیومی : این باتری ها معمولا طول عمری بین ۵ تا ۷ سال برخی تا ۱۰ سال قلمداد میکنند و طول عمر چرخه ای آنها معمولا حدود ۴۰۰۰ چرخه یا بیشتر است.
اما موتور و لوازم جانبی چطور در مسافت طی شده و شارژدهی ویلچر برقی تاثیر میگذارد ؟ همانطور که میدانید موتور یک ماشین هر چقدر قوی تر باشد میزان سوخت بیشتری را در لحظه مصرف میکند که این مورد در ویلچر ها نیز صدق میکند. ویلچر شما هرچقدر موتور قوی تری داشته باشد یا حتی موتوری قدیمی داشته باشد که در مصرف برق بهینه نباشد بازدهی و مسافت طی شده توسط ویلچر شما کمتر میشود.
لازم به ذکر است برخی ویلچر های برقی پیشرفته ( مانند ویلچر برقی فراتک مدل فاتح یا کاپیتان ) با لوازم جانبی مثل چراغ، سیستم عیب یابی هوشمند، بوق، جوی استیک و ریموت کنترل از برق استفاده میکنند و استفاده بیش از حد از این لوازم جانبی ممکن است باتری ویلچر شما را زودتر خالی کند.
نتیجه گیری و توصیه ها:
برای پاسخ به سوال ویلچر برقی چند ساعت کار میکند متوجه شدیم به عمر باتری های ویلچر برقی بستگی دارد.انتخاب باتری مناسب برای ویلچر برقی یک تصمیم چند وجهی است که نیازمند درک تفاوت های کلیدی و درک نیاز های اساسی توانجو است. باتری اسید سرب یک گزینه مقرون به صرفه و در دسترس همچنان برای بسیاری از کاربران مناسب هستند به ویژه برای کسانی که بودجه محدودی دارند و استفاده آن ها از ویلچر عمدتا برای محیط های داخلی و برای مسافت های کوتاه است و باتری های لیتیومی برای کاربرانی با استفاده طولانی مدت در طول روز با طی کردن مسافت های طولانی.
باتری های اسید چرب با شرایط ایده عال برای استفاده در ویلچر به طور میانگین ۷ الی ۸ ساعت قابلیت استفاده دارند. باتری های AGM و ژل دار در موارد خاصی در ویلجر های وارداتی مورد استفاده قرار میگیرند و این ویلچر های برقی به صورت میانگین به مدت ۹ الی ۱۰ ساعت شارژدهی دارند. باتری های لیتیومی با مدت زمان کمی شارژ شدن شارژدهی قابل توجهی نشان میدهند. به دلیل وزن کم این باتری مدل مورد استفاده شده با گنجایش متغیر در بین ویچر های برقی متفاوت است ولی به صورت عمومی میانگین شارژدهی ۱۲ ساعت به بالا را به کاربر ارائه میدهند.
توصیه میشود قبل از انتخاب هر نوع باتری، کاربران به دقت بودجه، وزن مورد نظر، میانگین مسافت طی شده در طول روز و سهولت نگهداری را در نظر بگیرند. همچنین بررسی دفترچه راهنمای خرید ویلچر و دریافت مشاوره از متخصصان و توصیه های سازنده بسیار مهم است.
با انتخاب صحیح باتری و نگهداری مناسب از آن، کاربران میتوانند از حداکثر کارایی و طول عمر ویلچر برقی خود بهره مند شوند و استقلال و تحرک خود را برای سال های آینده حفظ کنند.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود ؟
برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کن!
میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد امتیاز: ۰
اولین کسی باشید که امتیاز میدهد !
خیلی متاسفیم که این پست برای شما مفید نبود...
پس بهترش میکنیم !
چجوری میتونیم این پست رو مفید تر کنیم ؟